מצרכים:
6 שיני שום
6 עגבניות קלופות חתוכות
כף שמן זית
כוס וחצי שעועית מש שהושרתה למשך 6 שעות (לאחר 6 שעות מחליפים את המים ומשרים לעוד 6 שעות)
1 בצל
כף גדושה רסק עגבניות
1 דלעת חתוכה
כפית סוכר חום / סטיביה
כף מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטאמט
אופן ההכנה:
מחממים כף שמן זית במחבת
מוסיפים את הבצל ושיני השום ומטגנים כדקה
מוסיפים את העגבניות והדלעת ומערבבים
מוסיפים את השעועית והרסק, 5 כוסות מים ומוסיפים את אבקת המרק עוף, סטיביה / סוכר והכמון
מבשלים 10 דקות, מנמיכים את האש ומכסים לעשר דקות נוספות
בודקים שהשעועית התרככה, מוסיפים את המלח, ומבשלים עוד 20 -30 דקות.