מצרכים:
2 כפות שמן קנולה
2 כוסות עדשים
1 בצל קצוץ
5 גבעולי סלרי חתוכים
2 בטטות חתוכות לקוביות
1 דלעת חתוכה לקוביות
2 כפיות מלח
כפית כורכום
כפית כמון
כף אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטאמט
כפית פלפל שחור
כפית חוויאג'
מים לפי הצורך
אופן ההכנה:
מטגנים בצל עם כף שמן עד שמזהיב
מוסיפים את גבעולי הסלרי ומטגנים כ- 5 דקות
מוסיפים את העדשים והדלעת, ממשיכים לטגן כ- 3 דקות ומערבבים
מוסיפים 2 ליטר מים ומביאים לרתיחה
מוסיפים את התבלינים (חוץ מהמלח) וממשיכים לבשל על אש בינונית 30-40 דקות
מטגנים בינתיים במחבת אחרת את קוביות הבטטה עם כף שמן עד הזהבה קלה
מוסיפים את קוביות הבטטה 10 דקות לפני שהמרק מוכן ומוסיפים את המלח.